fbpx
Сьогодні
19:51 18 Лис 2020

У НАТО дали Україні пораду

Україна має продовжити свою євроатлантичну інтеграцію, щоб зрештою стати членом Північноатлантичного Альянсу, але для цього Києву потрібно зосередитися на внутрішніх реформах.

Так вважає директор Центру інформації та документації НАТО Вінета Клейне, пише «Інтерфакс-Україна».

«Рішення, прийняте на Бухарестському саміті НАТО у 2008 році про те, що Україна і Грузія стануть членами Північноатлантичного альянсу і що план дій щодо членства буде наступним кроком на цьому шляху, залишається чинним», – зазначила Клейн.

Вона акцентувала на тому, що короткого шляху до членства в Альянсі немає. Тому важливо щоб реформи, які проводить Україна, впроваджувались, проводились і приносили результати.

«Ось чому я хочу наголосити, що рішення, прийняте на Бухарестському саміті, як і раніше, існує. Але я також хочу підкреслити, що НАТО очікує, що Україна продовжить фокусуватися на внутрішніх реформах, тому що успішна імплементація реформ – це найкращий спосіб для подальшого просування до членства», – додала вона.

За словами Клейн, її рідний Латвії знадобилося десять років «дуже ретельної та важкої роботи» з проведення справжніх і регулярних реформ на шляху до членства в Альянсі.

Клейн нагадала, що надання Плану дій щодо членства (ПДЧ) саме по собі не зумовлює жодних рішень щодо членства в НАТО.

«НАТО дуже підтримує триваючі реформи України в секторі безпеки і оборони. Дуже важливо, що ці реформи проводяться всеосяжним чином. Важливо, що протягом цього процесу всі аспекти беруться до уваги, такі як посилення заходів з боротьби з корупцією, демократичний контроль і цивільний контроль над ЗСУ та інституціями з безпеки», – каже вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: