fbpx
Сьогодні
22:00 18 Лис 2020

У Мін'юсті розповіли про вплив COVID-19 на населення в’язниць

За даними Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України станом на 1 січня 2020 р. всього в установах ДКВС України утримувалось 52940 осіб, на 15 квітня 2020 р. – 52480 осіб та на 15 вересня 2020 р. – 50813 осіб.

Про це пише Офіс Ради Європи в Україні.

Тобто за дев'ять місяців населення в'язниць в Україні зменшилось на 4%.

Проте, як пояснили в Департаменті, ув'язнених та засуджених, які були звільнені з установ ДКВС України у зв'язку із COVID-19, – не було.

«Міністерством юстиції України було розроблено правовий інструментарій щодо застосування до засуджених амністії та умовно-дострокового звільнення, що в свою чергу, дозволило б зменшити кількість засуджених в установах виконання покарань в контексті цієї проблематики та тим самим збалансовано мінімізувати ризики щодо можливого поширення коронавірусу в установах. Але самостійно вирішувати це завдання Міністерство юстиції України не може, адже для цього потрібні відповідні зміни до чинного законодавства України та рішення суду щодо кожної окремої справи засудженого відповідно», – зауважили в Департаменті.

Як повідомляє Центр охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України (ЦОЗ ДКВС), станом на 11 листопада 2020 р. в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах, на території яких функціонують структурні підрозділи ЦОЗ ДКВС, зареєстровано 443 випадки захворювання на COVID-19. З них 7 серед ув'язнених, 13 – засуджених, 359 – працівників ДКВС, 64 – працівники ЦОЗ ДКВС України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: