fbpx
Сьогодні
16:54 18 Лис 2020

"Одягніть маски і носіть їх не знімаючи! Хворих вже нікуди класти": Тодуров звернувся до українців

English version here

Коронавірус в Україні дедалі частіше уражає молодих людей. Багато з них перебувають у лікарні в критичному стані. Ситуація вкрай складна, а хворих із COVID-19 вже нікуди класти.

Про це директор Інституту серця, заслужений лікар України Борис Тодуров заявив в ефірі одного з телеканалів, повідомляє "ТСН".

"На жаль, сьогодні хворіють усі. У нас дуже багато молодих пацієнтів, які перебувають у критичному стані. Серед цих молодих пацієнтів кілька вже померли в стінах нашої клініки, де є суперфахівці", – розповів Тодуров.

Лікар закликав українців суворо дотримуватися карантинних правил і носити маски.

"Не піддавайте себе додатковому ризику, одягніть ці чортові маски, якщо ви виходите на вулицю. Мийте руки, не ходіть в жодні громадські місця, ви піддаєте себе смертельному ризику", – наголосив Тодуров.

Борис Тодуров

Борис Тодуров, фото Facebook

За його словами, в Україні вже немає місць для хворих на COVID-19.

"Якщо ви захворієте і у вас будуть ускладнення, вас нікуди буде покласти. Це вже не жарти. Сьогодні ховають людей в пластикових пакетах без панахиди і відправ. Це відбувається на кожному кроці, ви просто не бачите всієї драматичності цієї ситуації", – додав Тодуров.

Лікар також закликав не підходити близько до людей без маски.

"Не знімайте маски в громадському місці, особливо в транспорті. Якщо є можливість уникнути метро і транспорту, де багато людей, не ходіть туди", – просить медик.

Нагадаємо, 9 листопада компанії Pfizer і BioNTech оголосили, що їхній кандидат на вакцину проти COVID-19 показав 90-відсоткову ефективність у захисті від коронавірусу осіб, які не були раніше ним інфіковані. Встановлено, що захист досягається через 28 днів після початку вакцинації, що складається із схеми прийому двох доз.

Також в американській компанії Moderna заявили, що їх вакцина від коронавірусу ефективна на 95%. Це підтвердили клінічні випробування вакцини за участю 30 тис. добровольців.

Наразі американська компанія Pfizer завершила випробування COVID-вакцини: вона ефективна на 95%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: