fbpx
Сьогодні
14:21 18 Лис 2020

Корнієнко відреагував на заяву Кравчука: Партії зможуть взяти участь у виборах на Донбасі після деокупації

Фото Reuters

Партії зможуть узяти участь у виборах на Донбасі після деокупації.

Про це сказав голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Мене, як одного з авторів виборчої реформи і, потенційно, автора перехідного виборчого законодавства, більше збентежила заява Леоніда Макаровича (Кравчука, глави української делегації в ТКГ) про те, що місцеві вибори на території Донбасу можуть відбутися на мажоритарній основі… У виборах, можливо, братимуть участь і партії, яких ніколи не було там, а були тільки тут, можливо, це буде змішана система", – сказав Корнієнко.

Народний депутат наголосив, що все "перехідне законодавство", яке застосовується після вирішення територіальних воєнних конфліктів, "необхідно дуже індивідуально виписати, під конкретний кейс, тому що воно дуже sensitive (англ. чутливе)".

За його словами, навіть просто згадки закону про амністію, про перехідне виборче законодавство викликають величезні дискусії в суспільстві.

"Це чутливо все, і цей клубок проблем потрібно поступово й обережно розмотувати. Але спочатку, звісно, фактор безпеки", – наголосив Корнієнко.

Нагадаємо, що глава делегації України ТКГ Леонід Кравчук вважає, що місцеві вибори в ОРДЛО, які при реалізації запропонованого Україною Плану дій для ТКГ могли б відбутися 31 березня 2021 року, випливає проводити за мажоритарною системою.

На його думку, в ОРДЛО можуть бути тільки мажоритарні вибори, тому що "там немає українських партій, там нічого немає". "Пропорційні вибори можуть бути? Чи не можуть. Це я так думаю і не кажу, що моя думка є істиною в останній інстанції", – підкреслив він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: