fbpx
Сьогодні
11:21 18 Лис 2020

Корнієнко пояснив заяву Зеленського і сказав, що конституційних підстав для розпуску Ради немає

Конституційних підстав для розпуску парламенту немає.

Про це заявив лідер партії "Слуга народу", перший заступник глави фракції Олександр Корнієнко в інтерв'ю "Інтерфаксу".

"На сьогодні немає конституційних підстав для розпуску. Й ми про це говоримо постійно. Я не думаю, що президент хотів достроково припинити повноваження Верховної Ради", – сказав Корнієнко, відповідаючи на запитання, чи вдасться Володимир Зеленський до розпуску Верховної Ради, якщо вона не підтримає його законопроект "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства".

Нардеп вважає, що заява президента про можливість піти на розпуск парламенту свідчить про його занепокоєння, що, з одного боку, "суд приймає не дуже корисні рішення для країни", а з іншого боку – "й депутати поводяться не зовсім зрозуміло".

За його словами, частина народних депутатів "прямо підтримує ці рішення КСУ, частина підтримує завуальовано".

"Тобто, це швидше такий сигнал – давайте замислимося про проблему, розпочнемо дискусію. Вона й починалася", – наголосив Корнієнко.

Раніше, комітет з питань правової політики запропонував парламенту розглянути законопроєкт №4311, який пропонує підвищення кворуму Конституційного Суду до 17 суддів. У разі ухвалення цього законопроєкту КС зможе приймати рішення лише за участі майже всього складу суду, який складається із 18 суддів. Наразі у КС працює 15 суддів.

Нагадаємо, що Асоціація суддів Конституційного суду, до якої входять судді у відставці, просить президента Володимира Зеленського відкликати законопроєкт №4288 "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства"(який має на меті розпустити чинний склад КСУ), а також посприяти у заповненні трьох вакантних посад суддів КС.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: