Новини

Кабмін затвердив 103 пріоритетних інвестпроекти: серед них є виробництво апаратів ШВЛ та сміттєпереробний комплекс

Кабмін визначив як пріоритетні проект із виробництва апаратів ШВЛ, два сміттєспалювальні заводи і ракетно-космічний комплекс повітряного старту, загалом у затвердженому переліку 103 пріоритетних інвестпроекти до 2023 року.

Як передає "Інтерфакс-Україна", відповідне розпорядження уряд затвердив із триденним доопрацюванням на засіданні в середу.

Згідно з проектом розпорядження, чотири зі 103 проектів передбачають фінансування повністю коштом держбюджету і ще 43 проекти – частково коштом державного та/або місцевого бюджету.

Серед пріоритетних інвестпроектів – організація виробництва ШВЛ коштом інвестора, держбюджету та інших джерел, а також будівництво заводу (комплексу) з переробки твердих побутових відходів (гарантування екологічної безпеки в Києві) – коштом інвестора.

Крім цього, серед пріоритетних проектів – будівництво сміттєсортувальної лінії в Дрогобичі (Львівська область) коштом держбюджету і місцевих бюджетів.

Серед інвестпроектів, які планується реалізувати коштом держбюджету і міжнародної технічної допомоги, – модернізація сімейства літаків Ан-124-100 і Ан-225 на ДП "Антонов", ракетно-космічний комплекс повітряного старту, міжнародний науковий центр "Обсерваторія" на горі Піп Іван – платформа розвитку Карпатського регіону.

Крім того, планується реалізувати проект із підготовки виробництва інфрачервоної головки самонаведення для керованих авіаракет, а також зі розширення міжнародного пункту пропуску "Ягодин" – виключно коштом держбюджету.

За рахунок інвестора, місцевих бюджетів та держбюджету також планується реалізувати будівництво сміттєспалювальних заводів у Краматорську і Маріуполі, будівництво туристичної і транспортної інфраструктури Шацького національного природного парку (плюс кошти міжнародної технічної допомоги), а також звести Центр олімпійських видів спорту "Н2О Нова Каховка".

Свіжі дописи

  • Новини

Сили оборони підтвердили, що війська рф прорвалися та контролюють частину Очеретиного на Донеччині

Російсько-окупаційні війська прорвалися до селища Очеретине, що поблизу Авдіївки Донецької області, там їм вдалося закріпитися.… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

ISW: ЗСУ зможуть стабілізувати фронт та наприкінці року почнуть обмежений контрнаступ

Російська армія таки використає окремі переваги й адаптацію, щоб створити суттєву загрозу для українських Сил… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Армія рф знову втратила майже 1100 своїх солдатів, а також 11 танків та 43 артсистеми

Минулої доби, 27 квітня, Сили оборони ліквідували ще майже 1100 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Генштаб: найгарячіше на Авдіївському напрямку, ворог атакував позиції ЗСУ 35 разів

Минулої доби, 27 квітня, російські війська на Куп’янському та Лиманському напрямках штурмували активно укріплення Сил… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Під ранок ворожі дрони завдали удару по Миколаєву: пошкоджений готель, виникла пожежа

Через російську атаку безпілотників рано-вранці 28 квітня у Миколаєві зафіксували суттєві пошкодження цивільної інфраструктури, зокрема… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Окупанти вночі атакували Україну “Шахедами” та БпЛА іншого типу: ППО знищила 5 ворожих цілей

У ніч на 28 квітня російсько-окупаційні війська атакували територію України як ударними дронами типу "Шахед",… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.