fbpx
Сьогодні
16:30 18 Лис 2020

Кабмін затвердив 103 пріоритетних інвестпроекти: серед них є виробництво апаратів ШВЛ та сміттєпереробний комплекс

English version here

Фото: Рубрика

Кабмін визначив як пріоритетні проект із виробництва апаратів ШВЛ, два сміттєспалювальні заводи і ракетно-космічний комплекс повітряного старту, загалом у затвердженому переліку 103 пріоритетних інвестпроекти до 2023 року.

Як передає "Інтерфакс-Україна", відповідне розпорядження уряд затвердив із триденним доопрацюванням на засіданні в середу.

Згідно з проектом розпорядження, чотири зі 103 проектів передбачають фінансування повністю коштом держбюджету і ще 43 проекти – частково коштом державного та/або місцевого бюджету.

Серед пріоритетних інвестпроектів – організація виробництва ШВЛ коштом інвестора, держбюджету та інших джерел, а також будівництво заводу (комплексу) з переробки твердих побутових відходів (гарантування екологічної безпеки в Києві) – коштом інвестора.

Крім цього, серед пріоритетних проектів – будівництво сміттєсортувальної лінії в Дрогобичі (Львівська область) коштом держбюджету і місцевих бюджетів.

Серед інвестпроектів, які планується реалізувати коштом держбюджету і міжнародної технічної допомоги, – модернізація сімейства літаків Ан-124-100 і Ан-225 на ДП "Антонов", ракетно-космічний комплекс повітряного старту, міжнародний науковий центр "Обсерваторія" на горі Піп Іван – платформа розвитку Карпатського регіону.

Крім того, планується реалізувати проект із підготовки виробництва інфрачервоної головки самонаведення для керованих авіаракет, а також зі розширення міжнародного пункту пропуску "Ягодин" – виключно коштом держбюджету.

За рахунок інвестора, місцевих бюджетів та держбюджету також планується реалізувати будівництво сміттєспалювальних заводів у Краматорську і Маріуполі, будівництво туристичної і транспортної інфраструктури Шацького національного природного парку (плюс кошти міжнародної технічної допомоги), а також звести Центр олімпійських видів спорту "Н2О Нова Каховка".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: