fbpx
Сьогодні
Рішення дня 08:05 18 Лис 2020

В Індонезії порушників маскового режиму змушують чистити річки і прибирати вулиці

Фото: Antara

В Індонезії для тих, хто відмовляється дотримуватися протоколів безпеки під час пандемії, придумали незвичайні покарання.

В Індонезії найбільше число загиблих від коронавірусу в Південно-Східній Азії, а тому там ввели ряд штрафів для порушників, але не вони стали головним покаранням. Багато регіонів придумують свої власні методи боротьби з людьми, які піддають інших ризику — не дотримуються дистанції та/або не носять масок — і вони, здається, навіть більш дієві, пише НВ.

Наприклад, в місті Лхоксеумаве активісти, поліція і армія змушують порушників йти в парк і очищати його від бур'янів. Також там відправляють людей на прибирання вулиць.

В Індонезії придумали, як карати тих, хто відмовляється носити маски і не хоче платити штраф

Фото: kompas.com

В Індонезії придумали, як карати тих, хто відмовляється носити маски і не хоче платити штраф

Фото: Antara

«Після того, як вони зроблять свою роботу, ми видаємо їм безкоштовні маски. Ми записуємо їх дані, щоб у них не було спокуси знову порушити правила», — наводить слова місцевого поліцейського The Jakarta Post. За його словами, через таку форму покарання пройшли вже більше ніж 100 антимасочників.

На острові Ява діють інші принципи. Наприклад, в місті Південний Тангеранг є два види покарань — простояти півгодини під палючим сонцем або зробити чотири двохсотметрових спринти і 10 віджимань — очевидно, що і тут сонце нікуди не пропадає. Поліцейські розповідають, що це працює і кількість заражень згодом дійсно знизилася. «Штраф» на віджимання діє навіть в столиці країни, Джакарті.

В Індонезії придумали, як карати тих, хто відмовляється носити маски і не хоче платити штраф

Фото: Irish Sun

Також в Джакарті придумали ще одну альтернативу штрафам. Якщо когось ловлять без маски, поліція може запропонувати місцевим жителям вибір — заплатити майже 17 доларів штрафу або піти і годину прибирати в річці.

В інших регіонах покарання досягли ще більшого абсурду. Поліцейські в на ринку міста Проболінго зловили близько 50 порушників маскового режиму — і змусили кожного з них по кілька хвилин полежати в труні. А у містечку Гресік 8 осіб вибрали копати могили для загиблих через Covid-19 замість того, щоб платити штрафи.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: