fbpx
Сьогодні
23:30 17 Лис 2020

Зеленський провів телефонну розмову з директором-розпорядником МВФ: деталі

English version here

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

Очільниця МВФ поцікавилася станом здоров'я Глави Української держави та побажала йому якнайшвидшого одужання.

Співрозмовники обговорили епідемічну ситуацію у світі та невизначеність для глобальної економіки у зв'язку з пандемією COVID-19.

Президент наголосив, що Україна високо цінує всебічну підтримку МВФ.

«Я вдячний вам і команді Фонду за прийняття рішення про збільшення першого траншу в рамках програми stand-by до 2,1 мільярда доларів, що дозволило нам нормально пройти цей період і профінансувати витрати на медицину, соціальні програми та фінансові зобов'язання», – зазначив Володимир Зеленський.

Глава держави зауважив, що Україна не зупинялася у виконанні взятих на себе обов'язків у межах програми stand-by. Серед іншого, було затверджено реформу митниці та податкової служби, Міністерство фінансів та Національний банк активно працюють над зменшенням частки непрацюючих кредитів у банківській системі.

«На сьогодні всі структурні маяки, передбачені для перегляду програми МВФ, виконані», – констатував Президент.

Він наголосив на тому, що послідовно підтримує незалежність Національного банку. Сторони обговорили важливість ухвалення збалансованого бюджету на 2021 рік, а також ризики недавнього рішення Конституційного Суду про скасування частини положень антикорупційного законодавства.

«Для мене продовження реформи антикорупційних органів є одним з пріоритетів. Ми прийняли низку термінових кроків і рішень, зокрема скликали засідання РНБО, уряд вніс розпорядження щодо забезпечення функціонування реєстру е-декларацій, а я запропонував парламенту проект закону про перезавантаження всього складу Конституційного Суду. Сьогодні немає жодних загроз для діяльності НАБУ. Наші команди обговорили повне повернення е-декларування й відзначили план дій та підготовку відповідних законопроектів», – сказав Глава держави.

Глава держави зауважив, що сьогодні як ніколи у нас сконцентрована спільна позиція всіх антикорупційних органів, громадських організацій, дипломатичного корпусу, міжнародних партнерів для врегулювання ситуації та повного відновлення антикорупційної інфраструктури. Також Володимир Зеленський повідомив, що Україна перезапустила роботу Комісії з питань правової реформи за участі міжнародних експертів для розробки комплексних законопроектів щодо судової реформи.

Президент наголосив, що у зв'язку з боротьбою з епідемією коронавірусу та економічними викликами, пов'язаними з COVID-19, перший перегляд програми Фонду та початок роботи місії стане важливим сигналом для внутрішнього та зовнішнього ринку.

«Наші команди мають міцну довіру й тісно працюють, щоб якнайшвидше завершити переговори та прийняти місію МВФ», – сказав він.

Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва зауважила, що робота Прем'єр-міністра з командою Фонду дозволила закріпити відносини сторін на високому рівні та досягти хорошого прогресу. Вона також відзначила швидку реакцію та заходи, вжиті українською владою після рішення КСУ, і додала, що Фонд цінує співпрацю голови НБУ Кирила Шевченка з командою МВФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: