fbpx
Сьогодні
22:16 17 Лис 2020

У Баку азербайджанці виступили проти появи російських миротворців у Карабаху

Фото: Діалог.UA

У столиці Азербайджану відбулися акції протесту проти введення російських військ у Нагірний Карабах як миротворців.

Про це пише Діалог.UA.

Люди вийшли на алею шахідів у Баку з вимогою вивести російську армію з Нагірного Карабаху. Вони кричали "Путін, йди!", "Нехай Росія йде з Азербайджану!", "Нам на допомогу прийде Туреччина!". При цьому протестувальники тримали в руках прапори Азербайджану, Туреччини та Пакистану: на акції було також видно і український прапор. За акцією стежили співробітники поліції.

Місце, де проходив даний захід, було обрано не випадково. На алеї шахідів поховані загиблі в роки Карабаської війни 1992-1994 років і учасники акцій протесту в Баку в січні 1990 року (т. зв. "Чорний січень"). До встановлення радянської влади на цьому місці в азербайджанській столиці було мусульманське кладовище, на якому були поховані загиблі в 1918 році. Також тут є безіменна братська могила, де лежать невпізнані тіла вбитих.

Нагадаємо, Азербайджан і Вірменія домовилися з 10 листопада 2020 року припинити всі бойові дії в зоні Нагірно-Карабаського конфлікту. Згідно з домовленістю, Збройні сили Азербайджану і Вірменії залишаються на займаних позиціях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: