fbpx
Сьогодні
18:58 17 Лис 2020

Італія просить допомоги у боротьбі з COVID-19

В Італії загострилася проблема нестачі медичного персоналу на тлі зростання кількості пацієнтів з COVID-19. У зв'язку з цим, країна звертається по допомогу до іноземних медиків.

Про це повідомляє Укрінформ.

Органи охорони здоров'я Італії повідомили, що пристроїв ШВЛ в країні достатньо, щоб впоратися з другою хвилею пандемії, але недостатньо медиків, щоб з ними працювати.

Регіони в Італії можуть автономно приймати рішення щодо заходів у галузі охорони здоров'я. У районах на півночі країни, таких як П'ємонт та Ломбардія, місцева влада звернулася за допомогою до НГО з проханням надіслати лікарів з усього світу.

"Проблема, з якою ми стикаємось, полягає в тому, що у відділеннях інтенсивної терапії можуть працювати лише спеціалісти. Це включає як спеціалізованих лікарів, так і медичних сестер. Однак цифри не обнадійливі, нам потрібні 2 000 лікарів, які можуть працювати з апаратами штучної вентиляції", – заявив Карло Палермо – лідер профспілки лікарів Італії.

Уряд Італії вже планує збільшити кількість ліжок у відділеннях інтенсивної терапії з наявних 5 200 до близько 11 000.

Палермо зазначив, що "це означатиме додавання нових ліжок там, де вже не вистачає медичного персоналу, що означає зниження рівня безпеки та якості лікування".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: