fbpx
Сьогодні
17:45 16 Лис 2020

У Кабміні відреагували на пропозицію нардепів скасувати "карантин вихідного дня"

Фото: kmu.gov.ua

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов прокоментував ініціативу депутатів Верховної Ради скасувати карантин вихідного дня в Україні.

Про це пише "Україна 24".

"Ми завтра будемо звітувати про ситуацію відповідно до рішення, яке було погоджено на погоджувальній раді. Уряд планує бути на засіданні, будемо пояснювати логіку, давати вичерпні відповіді на можливі запитання депутатів. Залежно від прийняття рішення будемо його реалізовувати у законний спосіб", – сказав він.

Немчінов зазначив, що аналітика РНБО щодо карантину вихідного дня "показала зниження активності наших громадян у суботу на 18%, а в неділю на 2%".

"Це перший результат, який є. По-моєму, це хороший крок в напрямку того, щоб розірвати ланцюжок захворюваності. Будемо дивитися, як події розвиватимуться далі, і робити висновки", – заявив міністр.

За його словами, Нацполіція і Держпродспоживслужба на вихідних провели заходи по виявленню порушень карантину, складено багато протоколів.

"У багатьох містах, де було прийнято рішення виконкомів місцевих рад, які не відповідають за карантинні обмеження, і рекомендували працювати людям, вже підприємці перенаправляють штрафи керівникам, які приймали ці рішення і в такий спосіб обманювали підприємців", – сказав Немчінов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: