fbpx
Сьогодні
16:12 16 Лис 2020

Шмигаль назвав найперспективніші сфери для інвестицій в Україні

English version here

фото: Урядовий портал

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вважає, що найперспективнішими сферами для інвестицій в Україні є агропромисловий комплекс, енергетика, інфраструктура та IТ.

"Найбільш перспективними сферами для інвестицій в Україні є агропромисловий комплекс, енергетика, інфраструктура, а також ті сфери, де Україна має конкурентні переваги, зокрема ІТ", – сказав Шмигаль на 17-му Віденському економічному форумі – Діалог майбутнього 2020.

Прем'єр-міністр наголосив, що стратегічне партнерство з Європейським Союзом залишається основою безпеки та розвитку України.

"Це особливо актуально в умовах пандемії, коли Україна потребує нових потужних стимулів для економічного відновлення. Такими стимулами має стати поступове розширення доступу до внутрішнього ринку ЄС у сферах, де Україна вже досягла значного прогресу, а також зняття інших обмежень, які існують для нашої торгівлі", – зазначив глава уряду.

Повідомляється, що під час виступу Шмигаль відзначив інвестиційний потенціал України й наголосив, що країна є однією з найкращих у світі для аутсорсингу IТ-послуг, зокрема, за його словами, IТ-галузь щорічно зростає на 20-25%.

"Наша держава є одним із провідних світових виробників та експортерів сільськогосподарської продукції з великим та невичерпним потенціалом. Вважаю, що країни Центральної та Східної Європи можуть бути джерелом інвестицій, ноу-хау та найкращих практик в Україні", – зазначив прем'єр-міністр.

Як наголосив Шмигаль, створення сприятливих умов для розвитку та ведення бізнесу в Україні є незмінним пріоритетом уряду.

"Чіткі та прозорі правила гри на ринку, справедлива та передбачувана поведінка регуляторів, усунення регуляторних бар'єрів є надзвичайно важливими для повноцінного розвитку підприємництва в Україні та залучення інвестицій", – підкреслив прем'єр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: