fbpx
Сьогодні
15:25 16 Лис 2020

У Раді створять робочу групу для вирішення конституційної кризи та подумують над позачерговим засіданням

У народних депутатів є потенціал на проведення позачергового засідання Верховної Ради для розгляду законопроєктів щодо розв'язання конституційної кризи.

Про це сказав голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко на засіданні погоджувальної ради 16 листопада.

"Щодо законопроєктів по Конституційному Суду і так далі. Дійсно, якщо ми завтра не встигаємо до якихось із них дійти, то формат робочої групи теж можливий. Але треба зрозуміти, що час спливає, а вирішувати питання повернення е-декларування теж треба. Можливо, при підготовці й активній роботі цієї робочої групи в нас є потенціал на позачергове засідання, ініційоване, наприклад, Президентом – ми до нього звернемося, як ми навесні це робили, щодо розгляду саме цих законопроєктів", – зазначив Корнієнко.

Політик вважає, що таке позачергове засідання може бути присвячене тільки розгляду законопроєктів щодо конституційної кризи, і його можна провести швидко.

Заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк також не виключає, що парламент може скликати позачергове засідання або сесію задля розгляду законопроектів щодо розв'язання конструкційної кризи.

Вона повідомила, що планує підписати розпорядження щодо створення при комітеті з питань антикорупційної політики робочої групи щодо напрацювання законопроєктів з вирішення конституційної кризи. Створити таку робочу групу запропонував Голова ВР Дмитро Разумков.

"Ми розуміємо, що рішення щодо врегулювання конституційної кризи дуже непрості й відповідальні та потребують ретельної підготовки в парламенті. Парламент – це та інституція, яка має шукати і забезпечувати законний і правовий вихід із цієї конституційної кризи. Саме тому я підтримую ініціативу про створення робочої групи, я сьогодні видам відповідне розпорядження, щоб на базі Комітету з питань антикорупційної діяльності створити робочу групу, куди б увійшли представники всіх фракцій і груп, які зацікавлені нарешті у вирішенні конституційної кризи, і на базі вже існуючих напрацювати законопроєкти або новий, які будуть стосуватися двох питань: повернення е-декларування та змін щодо Конституційного суду як такого. Я дуже прошу, щоб це розпорядження було підготовлене апаратом ВР – сьогодні ми його запустимо в дію" – зазначила Кондратюк.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: