fbpx
Сьогодні
19:40 15 Лис 2020

У Зеленського назвали найгірший сценарій щодо КСУ

English version here

Фото: УНІАН

Про найгірший сценарій щодо діяльності Конституційного суду України (КСУ) після гучного скандалу розповів народний депутат від фракції "Слуга народу", представник президента в КСУ Федір Веніславський.

Про це він сказав в ефірі каналу "Україна 24".

"Найгірший сценарій, який може бути, який я розглядаю – це якщо КСУ продовжить займатись антидержавницькою діяльністю. А зараз навіть якщо ми проаналізуємо деякі публічні виступи деяких суддів з приводу тих справ, які перебувають на розгляді КСУ – то вони вже натякають, фактично відбувається певний шантаж, що вони можуть нам поламати ті законодавчі акти, які ухвалила Верховна Рада і які забезпечують реформаторський напрямок розвитку України", — сказав він.

Веніславський розповів, як реагуватиме парламент, якщо КСУ й надалі опиратиметься.

"Якщо ми будемо бачити, що вже дійсно йде цілеспрямоване шкідництво з боку КСУ, то я думаю, що найгірший варіант – це ухвалення політико-правового рішення, а саме того закону, проєкт якого зареєстрував Зеленський в Раді. Я думаю, що якщо депутати побачать, що є дуже великі загрози від діяльності КСУ, то вони підтримають цей законопроєкт", — сказав він.

Раніше, комітет з питань правової політики запропонував парламенту розглянути законопроєкт №4311, який пропонує підвищення кворуму Конституційного Суду до 17 суддів. У разі ухвалення цього законопроєкту КС зможе приймати рішення лише за участі майже всього складу суду, який складається із 18 суддів. Наразі у КС працює 15 суддів.

Нагадаємо, що Асоціація суддів Конституційного суду, до якої входять судді у відставці, просить президента Володимира Зеленського відкликати законопроєкт №4288 "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства"(який має на меті розпустити чинний склад КСУ), а також посприяти у заповненні трьох вакантних посад суддів КС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: