fbpx
Сьогодні
09:57 15 Лис 2020

Спостерігачі зафіксували перші порушення на виборах

Фото Facebook Yuriy Hrytsyna

У Луцьку та Українці, де сьогодні відбувається другий тур місцевих виборів, спостерігачі від "ОПОРИ" зафіксували деякі порушення.

Про це "ОПОРА" повідомила на своєму сайті.

В Українці на виборчій дільниці №320767 у день повторного голосування спостерігачка ОПОРИ зафіксувала, як секретар комісії почала заповнювати протокол про підрахунок голосів не дочекавшись завершення голосування.

"На питання спостерігачки стосовно того, що саме робить секретар вона відповіла, що заповнює чернетки протоколів. Після зауваження від ОПОРИ, щодо того, що секретар може заповнювати протокол виключно на засіданні комісії, вона припинила дочасне заповнення", – повідомляють в "ОПОРІ".

Ще одне порушення було зафіксоване на дільниці № 320772. Тут виборча комісія розпочала перше засідання раніше встановленого терміну. О 07:05 члени комісії вже опечатували виборчі скриньки. За словами спостерігачки, коли вона прибула на дільницю о 07:05, сейф уже був відчиненим.

Три порушення було зафіксовано у Луцьку. Там на ранкове засідання дільничної виборчої комісії №071104 не пустили громадську спостерігачку від ОПОРИ.

"Спостерігачка надала комісії ксерокопію тесту, та продемонструвала та мала з собою телефону електронну версію результатів, котрі надійшли із лабораторії (на коронавірус, -ред.), проте їй не дозволили пройти на засідання. У комісії вимагали саме паперовий оригінал із печаткою, тож порадили спостерігачці роздрукувати його у лабораторії та повернутися. Натомість комісія не надала спостерігачці документу, на основі якого вимагала довідку саме такого зразка", – йдеться у повідомленні.

Спостерігачка викликала поліцію.

Ще на двох ділянках у Луцьку окремі дільничні виборчі комісії після початку ранкових засідань не вели протоколів ранкового засідання.

Нагадаємо, сьогодні в Україні триває 2-ий тур місцевих виборів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: