fbpx
Сьогодні
13:50 15 Лис 2020

Нью-Делі затягнуло токсичним повітрям, що у 9 разів перевищує рівень норми

Фото: Reuters

Північ Індії окутало токсичним повітрям після Дівалі, індуїстського фестивалю вогнів, котрий індійці проводили попри заборону влади.

Про це повідомляє Reuters.

Столиця Нью-Делі була покрита густим серпанком, середній рівень забруднення в 9 разів перевищив рівень, який вважається безпечним згідно ВООЗ.

Головний міністр Делі Арвінд Кейрівал заборонив використання та продаж петард напередодні Дівалі, однак це не принесло бажаного результату.

Жителі столиці Індії випустили величезну кількість феєрверків, що змусило розлючених мешканців та екологів скаржитися в соціальних мережах на проблеми з диханням та виїдання очей.

"Сьогодні наші боги повинні бути вельми щасливими, що їх послідовники розривають петарди і задушують молодих людей смерті", – сказав Вімленду Джа, засновник некомерційної екологічної групи "Swechha".

Деякі захищали петарди як важливу частину релігійної традиції, яку святкують мільйони людей по всій країні.

"Ви розумієте, як вся Індія, усі місця протистояли злій забороні? Це як одна з форм індуїстського бою за свободу", – написав у своєму Twitter Тарун Віджай, лідер партії Бхаратія Джаната прем'єр-міністра Нарендри Моді.

Забруднення повітря Нью-Делі, як правило, погіршується в жовтні та листопаді через те, що фермери спалюють сільськогосподарські відходи, а також через вугільні електростанції, транспорт та у період безвітряних днів.

Бурхлива епідемія коронавірусу, що налічує понад 400 000 випадків у місті з 20 мільйонами жителів, також посилила тривогу щодо смогу. Лікарі попередили про різке збільшення захворювань органів дихання.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: