fbpx
Сьогодні
16:30 14 Лис 2020

У Грузії опозиція протестує, а влада виключає перевибори

Біля парламенту Грузії в Тбілісі проходить організована опозицією акція протесту.

Про це повідомляє Грузія Online.

Акція проходить під слоганом "Ми захистимо наші голоси".

За словами одного з лідерів партії "Національний рух" Зала Удумашвілі, протестні акції триватимуть паралельно до переговорів влади й опозиції з питання виборів.

"Доки не будуть виконані наші головні вимоги, цей протест не припиниться", – заявив він.

Натомість правляча партія "Грузинська мрія" відкинула вимоги опозиції про скасування підсумків парламентських виборів 31 жовтня і проведенні нового голосування.

"Ми не розглядаємо вимоги опозиції про призначення нових виборів або якихось інших питань. Ніхто не має права не поважати вибір кожного виборця на підтримку опозиційних партій і правлячої партії", – сказав генеральний секретар "Грузинської мрії", мер Тбілісі Каха Каладзе в суботу на брифінгу, пише "Інтерфакс".

Він підтвердив, що представники опозиції, що вимагають нових виборів, відмовляються від перерахунку голосів, який їм пропонує провести правляча партія.

"Вони відмовилися від перерахунку бюлетенів і перегляду відеозаписів з виборчих дільниць, – сказав Каладзе. – Як видно, інтерес опозиції не у встановленні істини, а в торгівлі вигаданими фальсифікованими виборами".

Він висловив надію, що "радикальна і безпідставна" позиція лідерів опозиції зміниться, і діалог завершиться позитивним результатом, необхідним Грузії.

Нагадаємо, що 31 жовтня у Грузії відбулися парламентські вибори, у результаті котрих перемогу отримала провладна партія.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: