fbpx
Сьогодні
14:08 14 Лис 2020

У декількох містах "Епіцентр" порушив правила карантину

Представники "Нацкорпусу" разом з підприємцями зафіксували факти порушення умов карантину вихідного дня торговельною мережею "Епіцентр".

Про це пише "Апостроф".

Активісти відвідали магазини мережі у Києві, Харкові, Полтаві, Вінниці й Хмельницькому, виявили, що незважаючи на заборону, заклади працюють, та змогли здійснити покупки непродовольчих товарів.

Зокрема, у Києві в "Епіцентрі" (Кільцева, 1Б), у Петропавлівській Борщагівці (Кришталева, 6), у Полтаві (Київське шосе, 41) й Хмельницькому попри заборону роботи пунктів видачі активісти отримали товар на території магазинів. Для фіксації факту порушення карантину вихідного дня торговельним закладом викликали поліцію.

"Ми приїхали в "Епіцентр" на Кришталевій, 6, побачили, що магазин працює, зробили онлайнзамовлення і отримали його в пункті видачі магазину. Відповідно до постанови Кабміну, торговельні центри можуть доставляти замовлення лише адресно. Тому "Епіцентр" порушив 4-й підпункт 15-го пункту постанови Кабміну від 22 липня 2020 р, за що передбачена адміністративна відповідальність. Ми викликали поліцію та оформили протокол про порушення", – повідомив представник "Нацкорпусу" Олексій Бик, додавши, що співробітники поліції пообіцяли припинити роботу гіпермаркета.

Posted by Бик Олексій on Friday, November 13, 2020

Підприємці обурюються – заради прибутків власники "Епіцентру" шукають лазівки для того, щоб обійти заборони та продовжувати торгівлю, в той час, як середній та малий бізнес втрачає прибутки та банкротує.

"Карантин вихідного дня має стосуватись усіх підприємців без винятку. Олігархи та колишні регіонали Гереги, що є власниками "Епіцентру", як і під час карантину навесні, знайшли можливість вести торгівлю. Цей та інші приклади обходу карантинних обмежень олігархами та людьми, наближеними до влади, свідчать, що "Слуги народу" захищають інтереси своїх друзів – великих компаній, корпорацій та олігархату, а добробут нації для них немає жодного значення", – заявив представник НК.

Нагадаємо, раніше "Епіцентр" відмовився закриватися на вихідні, однак потім повідомив, що буде працювати на вихідних онлайн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: