fbpx
Сьогодні
17:10 14 Лис 2020

"Слугам народу" розіслали темники щодо реакції на закиди Уманського про розкрадання у дорожньому фонді, — ЗМІ

Депутатам президентської фракції «Слуга народу» розіслали темники, у яких розписані відповіді на закиди колишнього радника офісу Володимира Зеленського щодо розкрадання мільярдів гривень на будівництві доріг.

За даними Ігоря Уманського, на «Великому будівництві» певні компанії привласнили 36 млрд грн.

Документ надали «Бабелю» джерела у фракції.

Темник пропонує відповідати на закиди Уманського обвинуваченням у некомпетентності, оскільки «фаховий економіст», який двічі був міністром фінансів, «повинен знати, як фінансується Укравтодор».

Зокрема зазначається, що колишній міністр і співробітник ОП неправильно вказав бюджет Укравтодору на 2020 рік та плутає джерела його фінансування.

Також «слугам народу» радять говорити, що тема про «дорожній картель» неодноразово спростовувалася, і всі торги проводяться відкрито, тож їх можна легко контролювати, а теза про зайві 35 млрд виводиться виключно з «маніпуляції» Уманського.

Раніше колишній міністр фінансів і ексрадник голови Офісу президента України Ігор Уманський критично висловився щодо витрат бюджету на будівництво доріг.

За останні два роки бюджет "на дороги" зріс у три рази, а наступного року він перевищуватиме бюджет Міноборони, написав він на своїй сторінці в Facebook.

"З початку «Великого будівництва» почались зміни у вимогах до тендерної документації. За дивним «збігом обставин» новим вимогам відповідає лише шість компаній – улюбленці «долі», або «картель», як їх називають колеги. Вигравати смачні тендери можуть лише вони. Але якщо придивитись – ці компанії не завжди будують дороги безпосередньо, а перепродають підряди субпідрядникам із дисконтом 30-40%", – заявив колишній міністр.

«Закатати в асфальт». Обіцяв? Зустрічайте!«Нам любые дОроги дорОги», або скільки українцям коштує Укравтодор. Дехто не…

Posted by Ihor Umanskyi on Friday, November 13, 2020

Уманський додав, що всі тендери шістки компаній з вирахуванням "дисконтів" складають 36 млрд гривень – саме таку суму "Укравтодор" додатково отримав з коронавірусного фонду на "Велике будівництво".

"Тобто, без цих «шаловлилих ручок» можна було б збудувати ту саму протяжність доріг та (увага!) не чіпати «брудними ручками» Ковідний Фонд, лишаючи ресурсу хворих людей та хвору економіку. Але є факт – Ковідний Фонд штучно витратили. Кошти зникли. Але десь з'явилися?" – написав Уманський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: