fbpx
Сьогодні
Фото 17:57 14 Лис 2020

Школярі Луганщини за 3 години зібрали тонну жолудів для відновлення лісів

Фото: facebook.com/stnrda

За три години школярі Станично-Луганського району зібрали близько однієї тони жолудів.

Про це повідомляє "Восточный вариант" із посиланням на місцеву РДА.

Так, 13 листопада у Піщаному лісництві, учні шкіл Станично-Луганського району, та всі небайдужі приєднались до збору жолудів.

Жолуді – дорогоцінний посадковий матеріал, а насіння рослин потрібні для відновлення зелених легенів Станично-Луганського району.

"Збір жолудів – це один із тих заходів, учасники якого роблять абсолютно реальний і дуже важливий внесок у відновлення лісів району", — йдеться у повідомлені.

Сьогодні ж, у рамках акції «Схід і захід разом!», на трьох гектарах висаджено понад 10 тисяч саджанців дерев хвойних порід поблизу селища Осколонівка, яке постраждало внаслідок масштабних пожеж.

Понад 250 волонтерів зі Львівщини, військовослужбовців та громадських активістів з Луганщини взяли участь у створенні «Львівського гаю».

«Ці саджанці сосни вирощено на Львівщині у суперсучасному розпліднику у спосіб висадки із закритою кореневою системою. Тож деревця мають добре вкорінитися на Луганщині!», – зазначив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Це перша масштабна громадська ініціатива, з якої розпочалося відновлення лісів у Луганській області. Наступного тижня мають надійти саджанці з Тернопільщини та Одещини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: