fbpx
Сьогодні
10:55 14 Лис 2020

Колишній радник Єрмака розповів про махінації з Ковідним фондом і будівництвом доріг

Ексрадник глави Офісу президента Андрія Єрмака Ігор Уманський заявив, що тендерну процедуру при будівництві доріг змінили так, що новим критеріям відповідають шість "обраних" компаній. Вони отримали з бюджету 36 млрд грн., скільки й витратили на дороги з Фонду по боротьбі з COVID-19.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"За останні два роки бюджет "на дороги" зріс у 3 рази. Наступного року він перевищуватиме бюджет Міноборони, та може зрівнятися із бюджетом на всю медичну систему. Війна та пандемія скінчилися? Навіть на оборону такого карколомного зростання не було з початку бойових дій", – пише Уманський та намагається пояснити, яким чином відбулася махінація з побудовою доріг.

Він стверджує, що з початку "Великого будівництва" почались зміни у вимогах до тендерної документації. За новими вимогами відповідає лише шість компаній, які лиш одні виграють тендери. "Але якщо придивитись – ці компанії не завжди будують дороги безпосередньо, а перепродають підряди субпідрядникам із дисконтом 30-40%", – наголошує ексрадник Єрмака.

Далі він стверджує, що спільна сума цих усіх тендерів у підсумку складає 36 млн гривень, що відповідає виділеній сумі з Ковідного фонду на дороги. "Тобто, без цих "шаловлилих ручок" можна було б збудувати ту саму протяжність доріг та (увага!) не чіпати "брудними ручками" Ковідний Фонд, лишаючи ресурсу хворих людей та хвору економіку. Але є факт – Ковідний Фонд штучно витратили. Кошти зникли. Але десь з'явилися?", – розмірковує пан Уманський.

Також колишній радник Єрмака гадає, що наразі уряд продовжує подібним чином скорочувати видатки та брати кредити заради, як пише Уманський, буцімто "благої цілі".

Країна наближається до економічного армагедону. Свідомо?!, – Уманський.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: