fbpx
Сьогодні
21:05 14 Лис 2020

Іран не передав Україні інформацію щодо літака МАУ. Єнін пояснив, як це вплине на переговори

Фото Reuters

Наразі жодне українське відомство не отримало жодного з обіцяних документів з моменту останнього раунду переговорів з Іраном щодо збиття літака МАУ в небі над Тегераном.

Це може вплинути на дату проведення наступного раунду перемовин, повідомив УНН заступник міністра МЗС Євгеній Єнін.

"Станом на сьогодні, як то кажуть, "рахунок на табло" полягає в тому, що жодного з обіцяних нам документів до цього часу до України не дійшло. Можливо, вони не готові. Можливо, вони у стадії перекладу. Але те що ми бачимо сьогодні — жодне відомство не отримало жодного документу з моменту останнього раунду переговорів. І, безумовно, ми будемо домагатись від іранської сторони виконання тих домовленостей, які ми в результаті досить непростого діалогу, домовились отримати. Без цього, подальший переговорний процес не має сенсу", — сказав Єнін.

З його слів, у разі, якщо іранська сторона буде говорити, в такому разі Україна розраховує на щирість, відвертість.

"Ми чітко сказали, що не проміняємо правду ні за які гроші, і наше суспільство буде вимагати знати цю правду. Ми від цього не відступимось і сподіваємось, що іранська сторона все ж продемонструє політичну волю і почне ділитись такою необхідною для всіх українців і громадян держав, жителі яких постраждали внаслідок трагедії, інформацією", — наголосив дипломат.

На питання про те, чи матиме вплив відсутність обіцяної Іраном інформації на дату проведення третього раунду переговорів, запланованого на грудень, Єнін заявив, що "не хотів робити якихось категоричних заяв".

"Але, безумовно, в процесі визначення дати переговорів ми будемо виходити з того прогресу, який ми матимемо в реалізації домовленостей, досягнутих під час попереднього раунду", — додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: