fbpx
Сьогодні
18:05 13 Лис 2020

Віцепрем'єр Федоров сказав, коли запрацює Дія.City

Віртуальна бізнес-країна зі спеціальним правовим режимом для ІТ-компаній Дія.City запрацює у першій половині 2021 року.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у інтерв'ю виданню НВ, повідомляє Мінцифра в Телеграмі.

«Наша амбітна мета — перше півріччя 2021 року, коли проєкт Дія. City запрацює і будуть перші резиденти. Я вірю, що це прискорить у геометричній прогресії розвиток ІТ та креативної індустрії, а потім ми це масштабуємо на всю країну. Тобто глобальна наша мета — це зміна податкової системи в усій країні», – сказав Федоров.

За його словами, Дія. City – це пілот для перезапуску всієї економіки України. За кілька років, після переведення усіх державних послуг в онлайн, таку податкову модель можна буде адаптувати на всю країну.

Планується, що за 5 років Дія. City дозволить збільшити об'єм ринку IT вдвічі — до $11,8 млрд, а кількість робочих місць до 450 тисяч.

Віцепрем'єр-міністр розповів також про основні критерії вступу до Дія. City:

  1. компанії мають належати за видом економічної діяльності до айті- і креативної індустрії,
  2. структура компанії має складатися мінімум з дев'яти співробітників, а
  3. середня заробітна плата становити – 1200 євро

Федоров зазначив, що Дія. City – це одні з найкращих умов для ведення IT-бізнесу та креативної індустрії у світі. Проєкт лібералізує трудові відносини та запровадить вигідні умови оподаткування. Разом з цим структура компаній та система сплати податків дозволить залучати більше інвестицій та виходити на міжнародні ринки.

2 листопада у Верховній Раді зареєстрували законопроєкти №4303 «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» та №4305 «Про внесення змін до кримінального законодавства щодо особливого порядку здійснення розслідування кримінальних правопорушень з метою забезпечення належних умов для розвитку цифрової економіки».

Мінцифри на початку червня анонсувало старт проєкту Дія.City – першої в світі віртуальної бізнес-країни. Мета проєкту – створити сприятливі умови для розвитку інноваційного і технологічного бізнесу. Планується, що проєкт зацікавить українські та міжнародні IT-компанії, інвестиційні фонди, стартапи, освітні організації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: