fbpx
Сьогодні
11:10 13 Лис 2020

У Києві водій "Uber" в'їхав в зупинку та збив трьох пішоходів: двоє загинули

фото: Укрінформ

У столиці вранці в п'ятницю авто зі знаками служби таксі "Uber" в'їхало в зупинку громадського транспорту та збило трьох пішоходів, двоє померли від травм.

Про це в Фейсбуці поінформував заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Сьогодні близько 8 00 ранку автомобіль зі знаками служби таксі "Uber", водій якого не впорався з керуванням, наїхав на зупинку громадського транспорту і збив трьох пішоходів, двоє з яких померли від одержаних травм», – повідомив Геращенко.

Він уточнив, що за попередніми даними, це стало результатом того, що «водій в гонитві за заробітком надлишково працював за кермом і просто заснув».

Заступник голови МВС також зазначив, що в країні десятиліттями блокується ухвалення закону, що регулює роботу ринку послуг таксі, який, зокрема, встановлював би норми часу роботи водія комерційного автотранспорту і жорстку заборону на перепрацювання за кермом.

Геращенко звернувся до народних депутатів з проханням ухвалити такий закон і запровадити жорсткий контроль за часом роботи водіїв як таксі, так і автобусів, а також вантажного і спеціального автотранспорту.

Сегодня около 8 00 утра автомобиль с знаками службы такси "Uber", водитель которого потерял управление, наехал на остановку общественного транспорта и сбил троих пешеходов, двое из которых скончались от полученных травм. По предварительным данным, это стало результатом того, что водитель в погоне за заработком перерабатывал за рулём и просто заснул. В Украине десятилетиями блокируется принятие закона, регулирующего работу рынка услуг такси. Закона, который в том числе устанавливал бы нормы времени работы водителя коммерческого автотранспорта и жёсткий запрет на переработку за рулём. Уважаемые народные депутаты от всех фракций и депутатских групп, давайте в вашем созыве примем такой закон и введём жёсткий контроль за временем работы водителей как такси, так и автобусов, а также и грузового и специального автотранспорта. Иначе на месте двоих погибших сегодня утром пешеходов может быть любой другой человек, который может оказаться вашим близким или родным.

Posted by Антон Геращенко on Thursday, November 12, 2020

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: