fbpx
Сьогодні
19:29 13 Лис 2020

Кравчук: компромісом у Мінську може бути передача лиш частини кордону під контроль України

Перший президент України та голова української делегації у Тристоронній контактій групі в Мінську Леонід Кравчук вважає, що переговори матимуть прогрес у випадку компромісу щодо контролем над кордоном.

Таку думку він висловив у інтерв'ю ТСН.

"Ми намагаємося переконати, аргументуємо, говоримо про можливі компроміси. Є, наприклад, ідея, що, можливо, не весь кордон спочатку передавати під контроль України, можливо, разом із силами ОБСЄ", – вважає Кравчук.

Водночас, Мінські домовленості 2015 року він вважає величезною помилкою, що зв'язує руки для делегації.

"Комплекс заходів, який підписали у 2015 році за часів Петра Порошенка, є величезною помилкою. Це політичний зашморг на шиї України й одне із гальм, яке скрізь і у всьому заважає нам приймати рішення. Вчора ми засідали в ТКГ. Вони повторювали одне й те ж саме, що, мовляв, Україна змінює філософію і порядок Мінських домовленостей. Що там записані спочатку вибори, а потім кордон, а Україна хоче навпаки. А далі вони не хочуть слухати мене про те, що цей Комплекс заходів було підписано за дуже складних умов, що тривали військові дії. Але факт є фактом", – каже Леонід Кравчук.

Але у будь-якому випадку голова делегації наголошує, що "головний принцип — не можна провести вибори за українським законом на території, де немає ані грама українського".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: