fbpx
Сьогодні
19:18 12 Лис 2020

У Луцьку просять Шмигаля скасувати карантин вихідного дня

Виконувач обов'язків міського голови Луцька Григорій Пустовіт направив прем'єр-міністру України Денису Шмигалю листа із закликом скасувати рішення про встановлення карантину вихідного дня.

Про це повідомляє пресслужба Луцькради.

Пустовіт висловив думку Луцької міської ради, що таке рішення є сумнівним з точки зору покращення епідеміологічної ситуації, але завдасть значної шкоди економіці громад. Це може призвести до банкрутства представників малого і середнього бізнесу, втрат дохідних частин бюджетів усіх рівнів, падіння показників соціально-економічного розвитку.

У міськраді пишуть, що ухвалений урядом карантин призведе до збитків і проблем бізнесу: зламу виробничого процесу закладів, які підпали під заборону, спаду виручки, скорочення персоналу, відтоку людей за кордон, масового закриття об'єктів.

Також він зауважив, що заборона роботи великої кількості закладів у вихідні збільшить кількість відвідувачів у робочі дні, що може й спровокувати ріст захворюваності.

лист луцької міськради

У міськраді нагадали, що 11 листопада у Луцьку відбулася акція проти рішення уряду про запровадження карантину вихідного дня. На заході зібралося більше тисячі представників ресторанного, торговельного господарства та сфери надання послуг, що становлять вагому частку малого та середнього бізнесу міста. Чимало суб'єктів господарювання, які сьогодні опинилися в умовах виживання, через нові обмеження понесуть невиправдані збитки, знову опиняться на межі закриття, будуть змушені звільняти працівників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: