fbpx
Сьогодні
17:19 12 Лис 2020

Мінкульт і комітет Ради готують пропозиції для підтримки культури через карантин вихідного дня

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики разом із профільним міністерством готують пропозиції до уряду щодо підтримки культурної сфери в період карантину вихідного дня.

Про це поінформувала заступниця голови Комітету, заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук в ефірі "Україна 24".

"З приводу компенсацій — ми з нашим комітетом, це Комітет з питань гуманітарної політики, і профільне міністерство, готуємо пропозиції до Кабінету Міністрів щодо підтримки сфери гостинності, культурних закладів. Бо вони дійсно є під загрозою закриття. Половина виручки, половина прибутків припадає саме на вихідні дні. Власники і менеджери кіномереж, ресторанів кажуть, що їм вигідніше зараз закритися, аніж працювати п'ять днів на тиждень", – сказала Кравчук.

Говорячи про те, які пропозиції готуються, депутат уточнила, що йдеться про компенсації тим закладам, які не можуть працювати у вихідні дні.

"Однозначно, потрібно вести переговори щодо несплати оренди за цей період, бо є такий ризик, що орендодавці можуть сказати, що вони працюють п'ять днів, це все одно робочий тиждень. Тому це є грошова компенсація і певні пільги щодо оренди. Знову ж таки, цей пакет формується. Я думаю, що протягом найближчих днів ми про це зможемо заявити публічно і вести вже переговори з прем'єр-міністром щодо конкретних кроків", – розповіла Кравчук.

Міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко раніше також писав про допомогу культурный сфері: "У МКІП вже готуємо нашу пропозицію до Кабміну про режим фінансових компенсацій. Будемо апелювати до європейського досвіду, бо введення локдауну там передбачало фінансові компенсації від держави суб'єктам господарювання (у тому числі і самозайнятим) на період простою…

Ситуація потребує термінових рішень. Попередні заходи – гранти УКФ чи УІКу – зараз на етапі здійснення, і, сподіваюсь, будуть доведені Мінфіном до завершення. А закон про 7% ПДВ має спрацювати після завершення локдауну. Тож прошу долучатися до пропозицій щодо термінових рішень уряду щодо режиму компенсацій: [email protected]".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: