fbpx
Сьогодні
13:37 12 Лис 2020

Мер Слов'янська заявив, що карантину вихідного дня у місті не буде

Мер Слов'янська Вадим Лях повідомив, що в місті поки не буде карантину вихідного дня.

Про це повідомляє Східний варіант.

"Український уряд ухвалив рішення про введення в країні карантину вихідного дня. Однак вихідний в 100-тисячному прифронтовому Слов'янську і містах-мільйонниках Києві чи Харкові мають суттєві відмінності", – зазначив на своїй сторінці в Facebook Вадим Лях.

Також він повідомив, що карантинні обмеження "вдарили" по бізнесу Слов'янська. Тому, щоб допомогти у складній ситуації адміністрація міста направила лист до Кабміну.

"Наші підприємці вже багато місяців і без того працюють лише для того, щоб зберегти свій бізнес і робочі місця. А для жителів передмістя вихідні дні – єдина можливість приїхати за товарами в місто або продати тут, на ринках, надлишки вирощеної сільгосппродукції. Тому я вважаю, що рішення про карантинні обмеження повинні прийматися на місцях, комісіями з надзвичайних ситуацій. Лист про це я вже направив до Кабміну. Сподіваюся, уряд піде нам назустріч", – повідомив Лях.

"Поки ж ніяких додаткових обмежень на вихідні ми вводити не будемо. Наша комісія відстежить ситуацію, і через тиждень приймемо рішення. Головне зараз – не панікувати, дотримуватися маскового режиму і соціальну дистанцію. Це допоможе уникнути негативних наслідків. Упевнений, що все у нас буде добре", – підсумував міський голова Слов'янська.

Украинское правительство приняло решение о введении в стране карантина выходного дня. Однако выходной в 100-тысячном прифронтовом Славянске и городах-миллионниках Киеве или Харькове имеют существенные различия. Наши предприниматели уже много месяцев и без того работают лишь для того, чтобы сохранить свой бизнес и рабочие места. А для жителей пригорода выходные дни — единственная возможность приехать за покупками в город либо продать здесь, на рынках, излишки выращенной сельхозпродукции.Поэтому я считаю, что решения о карантинных ограничениях должны приниматься на местах, комиссиями по чрезвычайным ситуациям. Письмо об этом я уже направил в Кабмин. Надеюсь, правительство пойдет нам навстречу.Пока же никаких дополнительных ограничений на выходные мы вводить не будем. Наша комиссия отследит ситуацию, и через неделю примем решение.Главное сейчас — не паниковать, соблюдать масочный режим и социальную дистанцию. Это поможет избежать негативных последствий.Уверен, что все у нас будет хорошо.Будь здоров, живи и процветай, любимый Славянск!

Posted by Вадим Лях on Wednesday, November 11, 2020

Нагадаємо, що уряд ввів в Україні карантин вихідного дня на три тижні.

Мер Львова Андрій Садовий уже готовий судитися з урядом з цього приводу.

Мер Одеси Геннадій Труханов так само виступає проти впровадження карантину вихідного дня.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: