fbpx
Сьогодні
12:34 11 Лис 2020

В Україні працює контакт-центр МОЗ, який відповідає на питання про COVID-19: вже надійшло 27 тисяч дзвінків

З початку роботи контактного центру МОЗ з питань COVID-19 надійшло близько 27 тисяч звернень, 50% з них стосувалися питань діагностики.

Про це на брифіну сказав заступник міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку Ярослав Кучер.

"З початку роботи контактного центру станом на зараз надійшло близько 27 тисяч дзвінків, з яких 7 631 дзвінок було оброблено в автоматичному режимі, 19 188 дзвінків були направлені на операторів, з них 15 945 дзвінків були прийняті з перших гудків і оператори їх вчасно обробили. …

В першу чергу 50% дзвінків це дзвінки, що стосуються питань діагностики, майже 9% – це питання амбулаторного лікування, 6% – безкоштовні та платні тестування, 5,7% – порядок проходження самоізоляції, 3,6% – питання підписання декларації", – сказав Кучер.

Також за його словами, в часи навантаження було зафіксовано 3 243 дзвінки, на які громадяни не дочекалися відповіді операторів на лінії.

"Якщо питання, на яке ви не отримали відповіді, зареєстроване в контакт-центрі, вам передзвонять і нададуть відповідь на це запитання", – додав Кучер.

Також, за даними МОЗ 37% звернень стосувалися роботи сімейних лікарів, 25% – питання щодо надання послуг лікарнями, 11% питання роботи лабораторій, 7% питання щодо роботи поліклінік, амбулаторій, 4% – скарги на неможливість здати ПЛР-тест.

Найбільше звернень до контакт-центру з питань COVID-19 зареєстровано по Київській області — 22%, м Київ — 9%, Дніпропетровська область — 9%, Харківська область — 7%, Черкаська область — 6%.

Контакт-центр МОЗ з питань COVID-19, який був запущений 2 листопада, працює цілодобово, відповіді на запитання українців щодо COVID-19 надають 150 операторів.

Номер гарячої лінії МОЗ з питань COVID-19 – 0 800 60 20 19, всі дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: