fbpx
Сьогодні
18:12 11 Лис 2020

У Кабміні пояснили, коли почнеться реінтеграція ОРДЛО

Фото Reuters

Реінтеграція окупованих районів Донбасу розпочнеться лише після повернення Україні ділянки кордону в ОРДЛО і триватиме десятки років.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих территорій України Ігор Яременко.

Коментуючи можливі терміни реінтеграції, Яременко зазначив:

"Існують різні оцінки. Ми збираємо міжнародний досвід, і досвід Хорватії, в якій ми побували нещодавно, демонструє те, що один рік війни призводить до п'яти років розмінування територій… Вона (реінтеграція – ред.) і зараз частково відбувається, але основна частина почнеться після того, як ми відновимо контроль над кордоном".

За його словами, існують різні цілі і виміри реінтеграції, "зокрема виміри, які стосуються інформаційної частини – тут ми можемо з Російською Федерацією змагатися за уми людей".

"Ми намагаємося створити кращі умови на контрольованих територіях, це і є наша боротьба за людей, за їхні серця. Це той шлях, яким ми зараз ідемо. Нещодавно було відкриття КПВВ в Щасті з відповідною сервісною зоною. Я не впевнений, чи є ще десь подібна сервісна зона по Україні… навіть якщо ми візьмемо міждержавні КПВВ", – розповів заступник міністра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: