fbpx
Сьогодні
13:43 11 Лис 2020

Секретар РНБО направив голові ЦВК лист з закликом встановити й оприлюднити результати місцевих виборів

Секретар РНБО Олексій Данілов надіслав на ім'я голови ЦВК Олега Діденка листа, в якому звернув увагу на необхідність вжити невідкладних заходів для встановлення результатів голосування на місцевих виборах 25 жовтня.

У листі Данілов зазначив, що ЦВК в умовах нового виборчого закону виконує значну роботу з забезпечення прав українських громадян обирати й бути обраними, повідомляє прес-служба РНБО.

"Водночас апарат Ради національної безпеки і оборони України фіксує зростання соціальної напруженості і, як наслідок, виникнення ризиків національній безпеці у ситуації, пов'язаній з питанням недостатнього інформування суспільства щодо офіційних результатів виборів", – уточнив Данілов.

Він нагадав, що, відповідно до календарного плану місцевих виборів, затвердженого ЦВК 8 серпня 2020 року, граничною датою встановлення результатів місцевих виборів було визначено 6 листопада 2020 року включно.

"Водночас станом на сьогодні у певній частині територіальних округів результати голосування з місцевих виборів не встановлені", – наголосив Данілов і додав, що згідно з чинним законодавством ЦВК має повноваження встановити результати місцевих виборів у разі невиконання деякими ТВК вимог Виборчого кодексу.

"Ураховуючи наведене, в інтересах національної безпеки… звертаю увагу на вжиття невідкладних заходів щодо встановлення результатів голосування на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року та негайного їх оприлюднення на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії", – резюмується в листі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: