fbpx
Сьогодні
18:59 11 Лис 2020

Посилення карантину: озвучено зустрічні вимоги українських підприємців

фото: Укрінформ

Запровадження в Україні карантину вихідного дня має розповсюджуватись не лише на малий бізнес, але на великі торговельні мережі. Крім того, підприємцям необхідно компенсувати хоча б обов'язкові платежі та податки.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів голова всеукраїнської громадської організації "Союз захисту підприємництва" Сергій Доротич.

На запитання, чи буде бізнес дотримуватися карантину, Доротич відповів:

"Залежно від того, який буде карантин. Якщо такий самий, який був навесні цього року, коли великі мережі отримували надприбутки, продаючи продукти харчування утричі дорожче, коли працювали будівельні супермаркети, а маленькі крамнички і сферу обслуговування було зачинено, коли для певних категорій можновладців працювали і ресторани, і нічні клуби, і бари… Якщо буде запроваджено такий карантин, я думаю, йому не будуть коритися навіть ті, хто щойно проголосували".

За його словами, "або всі знаходяться на карантині і всі не працюють, не отримують дохід… або всі мають працювати з заходами безпеки". Експерт додав, що від непродуманого карантину вихідного дня страждають ті, хто менше захищений – "прості громадяни, мікропідприємці, які живуть від зарплати до зарплати, від доходу до доходу".

Доротич також пояснив, якою має бути підтримка бізнесу:

"Уряд не може надати адекватну допомогу, як у європейських країнах світу… Повинна бути компенсація хоча б у частині нестягування податків, обов'язкових платежів, компенсація для можливості утримання свого робочого місця, оскільки більшість підприємців проводить свою діяльність на орендованих торгівельних площах, за які їм треба платити орендну плату. Єдиний податок, плата за нерухомість, плата за землю, податки заробітної плати найнятих працівників…".

Нагадаємо, що уряд ввів в Україні карантин вихідного дня на три тижні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: