fbpx
Сьогодні
13:24 11 Лис 2020

МЗС України вітає завершення війни у Нагірному Карабасі

English version here

Україна вітає припинення Азербайджаном і Вірменією бойових дій у районі нагірнокарабаського конфлікту.

Про це заявило Міністерство закордонних справ України у зв'язку із завершенням війни в Нагірному Карабасі.

«Вважаємо, що наступним кроком має стати відновлення стабільності і життєдіяльності регіону, а також продовження міжнародних зусиль для досягнення повного врегулювання нагірнокарабаського конфлікту на основі міжнародного права», – зазначається в заяві.

У МЗС нагадали, що Україна незмінно і беззастережно підтримує територіальну цілісність Азербайджанської Республіки в міжнародно визнаних кордонах.

«Цей принцип є основоположним для України, що досі потерпає від російської агресії, і частина території якої залишається під тимчасовою окупацією Росії», – акцентували українські дипломати.

Раніше прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Вірменія, Азербайджан і Росія підписали заяву про припинення війни в Нагірному Карабаху з ночі 10 листопада.

Згідно із заявою, Азербайджан і Вірменія залишаються на зайнятих ними позиціях, уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабаху і вздовж коридору, що з'єднує Нагірний Карабах з Республікою Вірменія, розгортається "миротворчий контингент" Російської Федерації.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що в Нагірному Карабаху будуть розміщені не тільки російські, але й турецькі миротворці. Примітно, що у тексті заяви трьох лідерів Туреччина ніде не згадується, в тому числі в питанні миротворців.

У Вірменії спростовують участь турецьких військових в роботі миротворчого центру в Нагірному Карабаху.

Нагадаємо, що президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що вірменські військові мають покинути Нагірних Карабах до кінця поточного місяця.

Наразі уже відомо, що 12 літаків з російськими військовими вилетіло до Карабаху.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: