fbpx
Сьогодні
11:02 11 Лис 2020

КСУ відкрив провадження у справі про покарання Зеленського за похід у кав’ярню на карантині

Фото ОПУ

Конституційний суд відкрив конституційне провадження за зверненням Верховного суду щодо покарання президента Володимира Зеленського за похід у кав'ярню всупереч карантину.

Про це повідомили у Конституційному суді на запит «Радіо Свободи».

У суді зазначили, що конституційне провадження відкрили 22 жовтня. Про дату розгляду поки не повідомляють.

Верховний суд вирішив, що КС має розтлумачити першу частину статті 105 Конституції, де вказано, що «президент України користується правом недоторканності на час виконання повноважень».

Конституційний суд має вирішити, чи розповсюджується цей імунітет на адміністративні правопорушення. ВС зазначає, що в Основному законі не конкретизовано, про яку недоторканність ідеться.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час поїздки в Хмельницький в середу, 3 червня, відвідав одне з місцевих кафе і сфотографувався з чашкою кави в залі закладу.Ось тільки затверджений урядом план поступового пом'якшення карантину передбачав зняття обмежень на роботу закладів громадського харчування не раніше 5 червня.

10 червня в МВС повідомили про те, що в результаті проведеної перевірки поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 44-3 (Порушення правил карантину людей) на власника кафе в Хмельницькому та його відвідувачів.

Зазначимо, порушення правил щодо карантину людей тягне за собою накладення штрафу на громадян – від 17 000 до 34 000 гривень. 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: