fbpx
Сьогодні
09:53 11 Лис 2020

Чиновники, відповідальні за голосування, спростували слова Трампа про шахрайство на виборах, - AP

Фото Reuters

Обвинувачення президента США Дональда Трампа на адресу демократів у шахрайстві під час президентських виборів безпідставні.

Про це пише агентство Associated Press, грунтуючись на заявах чиновників, як демократів, так і республіканців, відповідальних за процес голосування в спірних штатах.

"Вибори 2020 року відбулися вільно в усій країні і без будь-яких порушень, на думку державних чиновників і експертів з виборів, що різко контрастує з необгрунтованими заявами про шахрайство, висунутими президентом Дональдом Трампом після його поразки", – пише агентство.

Так, Бен Говланд, демократ, призначений Трампом для роботи в Комісії зі сприяння виборам, заявив: "Загальні вибори 2020 року було одними з найбільш вільних і добре проведених, які ми коли-небудь бачили, і це чудово, навіть з огляду на всі проблеми".

"Листопадові вибори в Мічигані пройшли так само вільно, як і завжди", – сказала генпрокурор штату Дана Нессел. Вона додала: "Жодних випадків порушень під час підрахунку голосів не було, тільки голослівні твердження, дикі спекуляції про теорію змови".

Про відсутність будь-яких скарг на порушення оголосили в штаті Вісконсин.

Держсекретар штату Невада республіканка Барбара Чегавське заявила, що її офіс не підраховуватиме, скільки скарг він отримав, додавши, однак, що "багато скарг на шахрайство виборців не мають жодних доказів".

В Айові державний секретар Пол Пейт, республіканець, наказав всім округам штату перевірити ще раз результати після того, як на одній з дільниць було виявлено помилку при введенні даних. "Ці людські помилки викликають жаль і розчарування, але система працює", – сказав він.

Держсекретар штату Джорджія Бред Раффенспергер запевнив громадськість, що жодних масштабних проблем не було. "Чи були там випадки незаконного голосування? Я переконаний, що були, і мій офіс розслідує все це. Привели вони до появи цифр, необхідних для зміни підсумків? Це малоймовірно", – сказав чиновник-республіканець.

У понеділок генпрокурор Вільям Барр уповноважив федеральних прокурорів на всій території США розслідувати "істотні обвинувачення" в порушеннях при голосуванні.

"Після перемоги демократа Джо Байдена Трамп прагнув дискредитувати чесність виборів і стверджував без доказів, що результати будуть скасовані. Республіканські законодавці заявили, що президенту слід подати судові позови, хоча багато хто з них вже були відхилені суддями, а ті, які залишаються, не містять доказів, які могли б змінити результат виборів", – пише агентство.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: