fbpx
Сьогодні
18:07 10 Лис 2020

Зеленський провів телефонну розмову з Меркель: говорили про вакцину для України та конфлікт на Донбасі

English version here

Фото Reuters

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, у ході котрої вони обговорювали надання Україні вакцини проти коронавірусу та хід врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Пані канцлер побажала Зеленському видужання, а той висловив прохання про розширення доступу України до вакцини проти коронавірусу, яка наразі розробляється в межах міжнародного фонду COVAX.

"Ми вітаємо прорив, якого вдалося досягти німецькій фірмі BioNTech спільно з американською компанією Pfizer у розробці вакцини від коронавірусу. Це дуже обнадійлива новина. Просив би вашого сприяння у врахуванні інтересів України при плануванні поставок вакцини від коронавірусу", – зазначив Володимир Зеленський.

Також Зеленський розповів про перебіг найдовшого перемир'я на сході.

"Маємо позитив – найтриваліше перемир'я за весь період війни. Ключове досягнення: кількість загиблих українських військових зменшилася вдесятеро порівняно з минулим роком. Однак усе ще тривають провокації з боку незаконних збройних формувань. Це надзвичайно ускладнює просування до миру", – наголосив Володимир Зеленський.

Він окремо відзначив, що українська сторона в повному обсязі виконала домовленості щодо відкриття КПВВ "Щастя" та "Золоте". Це підтвердили міжнародні партнери України, зокрема дипломати інших держав, представники ОБСЄ в ТКГ. Водночас запланований початок роботи згаданих пунктів сьогодні був зірваний іншою стороною, яка не відкрила КПВВ на непідконтрольній Україні території Луганщини.

Глава Української держави також розповів про підготовлений Україною план спільних дій, заздалегідь наданий нашим партнерам по Нормандському формату, який сприятиме активізації роботи ТКГ.

Президент України та канцлер ФРН відзначили важливість майбутньої розмови радників лідерів "Нормандської четвірки".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: