fbpx
Сьогодні
17:11 10 Лис 2020

Затягування підрахунку голосів має ознаки політтехнології, - КВУ

Фото Reuters

Комітет виборців України висловив власні занепокоєння через факти затягування процесу встановлення результатів виборів в низці громад на місцевих виборах.

Про це було заявлено на сторінці Комітету у Фейсбуці.

У КВУ твердять, що масові звернення партій і кандидатів до судів з вимогами щодо оскарження результатів виборів є основним чинником, що затягує результати виборів.

"Проблемним є встановлення результатів виборів у таких містах як Львів, Чернівці, Тернопіль, Бровари. Також затягнувся процес встановлення результатів виборів до Київської, Волинської, Херсонської, Одеської обласних рад. Судові оскарження мали місце щодо встановлення результатів виборів Кароліно-Бугазської ОТГ Одеської області. Внаслідок порушень виборчого законодавства ЦВК було достроково припинено повноваження Марганецької ТВК Дніпропетровської області та Васильківської ТВК Київської області", – говорять у КВУ.

За оцінкою комітету, затягування підрахунку голосів в окремих громадах має ознаки політтехнологій та використовується для перерахунку голосів виборців на користь зацікавлених партій або кандидатів.

"КВУ закликає політичні партії та кандидатів відповідально ставитися до подання позовних заяв і не зловживати правом на судове оскарження, штучно затягуючи встановлення результатів виборів", – зазначено в повідомленні.

У комітеті також нагадали, в яких випадках територіальна виборча комісія ухвалює рішення про визнання виборів такими, що не відбулися, і про призначення повторних виборів (ч. 1 ст. 280 Виборчого кодексу України).

Затягування підрахунку голосів має ознаки політтехнології, – КВУКомітет виборців занепокоєний фактами затягування…

Posted by КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ on Tuesday, November 10, 2020

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: