fbpx
Сьогодні
00:45 10 Лис 2020

Вірменія оголосила про підписання заяви з Росією та Азербайджаном про припинення війни у Нагірному Карабасі

Фото Reuters

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян оголосив про підписання заяви про припинення війни у Нагірному Карабасі з президентом РФ Володимиром Путіним та азербайджанським лідером Ільхамом Алієвим. 

Відповідний допис з'явився на його сторінці в Facebook.

За словами Пашиняна, спільна заява була "складним рішенням для нього та всіх". Вона стосується припинення карабахської війни о 01:00 10 листопада.

Пашинян наголосив, що рішення було прийнято в результаті "поглибленого аналізу військової ситуації" та експертної оцінки і є найкращим з можливих.

"Текст заяви дуже хворобливий особисто для мене і для нашого народу. Я прийняв це рішення у результаті глибокого аналізу воєнного стану і оцінки людей, найкращим чином володіють ситуацією", – написав Пашинян.

Він зазначив, що підписав заяву, "ґрунтуючись також на впевненості, що в ситуації, що створилася – це найкраща можлива розв'язка".

"Це не перемога, але поразки немає, поки ти не визнаєш себе тим, хто програв. Ми ніколи не визнаємо себе невдахами, і це має бути початком нашої ери національного об'єднання та відродження", – написав він.

Також він висловив подяку вірменським солдатам, що загинули під час військових дій.

Սիրելի հայրենակիցներ, քույրեր եւ եղբայրներ. անձամբ իմ եւ բոլորիս համար ծանր, չափազանց ծանր որոշում եմ կայացրել:…

Posted by Nikol Pashinyan / Նիկոլ Փաշինյան on Monday, November 9, 2020

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: