fbpx
Сьогодні
17:43 10 Лис 2020

Українська делегація у ТКГ заявила, що російська сторона погодила піти на поступки щодо розблокування роботи КПВВ у Щасті

Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі заявила про те, що попри російський демарш у ході переговорів вдалося досягти певного порозуміння щодо розблокування російською стороною роботи КПВВ у Щасті.

Про це було повідомлено у Телеграмі.

Українська делегація наголосила, що наразі Центр надання адміністративних послуг, відділення "Ощадбанку" та банкомати на КПВВ у Щасті цілком готові до роботи попри зрив попередніх домовленостей із російською стороною.

"Російська сторона, попри раніше укладені домовленості, відмовилася пропустити мешканців Луганщини в обидва боки за лінію розмежування, пояснюючи відмову дрібними технічними деталями. Через демарш російських представників Україна не змогла домогтися обговорення двох інших важливих питань, перемовини щодо яких були узгоджені для вирішення сьогодні: питання обміну взаємно утримуваних осіб; питання пошуку безвісти зниклих осіб", – йдеться у повідомленні.

Тим не менше, українська делегація заявляє, що завдяки керівнику Гуманітарної підгрупи народного депутата України Галині Третьяковій та за сприяння координатора підгрупи пану Тоні Фрішу вдалося "досягнути певного просування в обговорені умов розблокування російською стороною роботи КПВВ", однак конкретні умови будуть обговорені вже завтра.

"Певне здивування нашої Делегації викликало ствердження російської сторони, що, нібито, Українська делегація обіцяла затвердження "Плану" українським парламентом.

Проте після нагадування російським представникам, що в Україні діє демократія та парламентський суверенітет, і Делегація може лише надавати рекомендації, а не гарантувати ті чи інші законодавчі ініціативи, бесіда швидко повернулася в конструктивне русло", – пише пресслужба Української делегації у ТКГ і наголошують, що наразі український "План" є взятим за основу.

Нагадаємо, від сьогодні відновлена робота усіх КПВВ на лінії розмежування, які працюють щоденно з 8 до 16 години.

Однак, фактичний пропуск на більшості дорожніх коридорів був заблокований проросійськими бойовиками.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: