fbpx
Сьогодні
13:16 10 Лис 2020

У Карабах вилетіли 12 літаків з російськими військовими

Фото Reuters

Дванадцять транспортних літаків Іл-76 з російськими військовими вирушили з Ульяновська в Нагірний Карабах.

Як передає "Європейська правда", про це пише агентство ТАСС з посиланням на дані Міноборони РФ.

У Карабаху будуть дислоковані 1960 російських військовослужбовців, 90 бронетранспортерів, 380 одиниць автомобільної та спеціальної техніки.

Основу контингенту складуть підрозділи 15-ї окремої мотострілкової бригади Центрального військового округу РФ.

За даними волонтера-розслідувача з організації InformNapalm Іраклі Комахідзе, військові 15-ї ОМСБр з Самари брали участь в захопленні Криму та окупації частини Донбасу.

Комахідзе уточнив, що з грудня 2005 року по листопад 2008 року ця миротворча бригада перебувала в зоні т.зв. грузино-абхазького конфлікту. Брала участь в російській агресії проти Грузії в серпні 2008 року.

За умовами угоди про припинення вогню, російські військові, яких називають "миротворцями", будуть перебувати на лінії зіткнення вірменських та азербайджанських сил. Також вони будуть охороняти Лачинський коридор, що з'єднує центр Нагірного Карабаху Степанакерт з Вірменією.

Раніше прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Вірменія, Азербайджан і Росія підписали заяву про припинення війни в Нагірному Карабаху з ночі 10 листопада.

Згідно із заявою, Азербайджан і Вірменія залишаються на зайнятих ними позиціях, уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабаху і вздовж коридору, що з'єднує Нагірний Карабах з Республікою Вірменія, розгортається "миротворчий контингент" Російської Федерації.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що в Нагірному Карабаху будуть розміщені не тільки російські, але й турецькі миротворці. Примітно, що у тексті заяви трьох лідерів Туреччина ніде не згадується, в тому числі в питанні миротворців.

У Вірменії спростовують участь турецьких військових в роботі миротворчого центру в Нагірному Карабаху.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: