fbpx
Сьогодні
20:38 10 Лис 2020

РФ відправляє до Карабаху "миротворців", що брали участь у війні на Донбасі, - ЗМІ

Росія перекидає в Нагірний Карабах військовослужбовців 15-ї окремої мотострілецької бригади, члени котрої брали участь у військових діях на Донбасі та окупації Криму.

Такі свідчення опублікувала Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm.

Відомо, що окрім участі у вторгненні на територію України 15-та "миротворча" бригада перебувала в зоні так званого грузино-абхазького конфлікту. Брала участь і в російській агресії проти Грузії в серпні 2008 року.

Станом на 10 листопада 2020 у базі даних InformNapalm в 14 OSINT-розслідуваннях встановлені особисті дані 37 російських військовослужбовців зі складу 15-ї ОМСБр, які брали участь у військовій агресії проти України. Дані 11 з них представлені у інфографіці.

15-та бригада РФ

Раніше прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Вірменія, Азербайджан і Росія підписали заяву про припинення війни в Нагірному Карабаху з ночі 10 листопада.

Згідно із заявою, Азербайджан і Вірменія залишаються на зайнятих ними позиціях, уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабаху і вздовж коридору, що з'єднує Нагірний Карабах з Республікою Вірменія, розгортається "миротворчий контингент" Російської Федерації.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що в Нагірному Карабаху будуть розміщені не тільки російські, але й турецькі миротворці. Примітно, що у тексті заяви трьох лідерів Туреччина ніде не згадується, в тому числі в питанні миротворців.

У Вірменії спростовують участь турецьких військових в роботі миротворчого центру в Нагірному Карабаху.

Наразі уже відомо, що 12 літаків з російськими військовими вилетіло до Карабаху.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: