fbpx
Сьогодні
22:28 10 Лис 2020

Pfizer та BioNTech зароблять 13 млрд на вакцині проти COVID-19, - The Guardian

Американський виробник ліків Pfizer і німецька біотехнологічна фірма BioNTech можуть отримати близько 13 млрд. доларів від вакцини проти коронавірусу в наступному році, які будуть рівномірно розподілені між двома компаніями.

Такі цифри наводять аналітики американського інвестиційного банку, про що пише The Guardian.

Pfizer погодився виготовити 100 мільйонів доз для США за ціною 39 доларів за два курси, або 19,50 доларів за дозу, з можливістю поставити ще 500 мільйонів доз за новими умовами. ЄС уже замовив 200 млн. доз, а Великобританія – 40 млн. доз.

Хоча інші виробники вакцин пообіцяли не отримувати прибуток під час пандемії, Pfizer зайняв іншу позицію. Розглядаючи це як комерційну можливість, компанія відмовилася від фінансування наукових досліджень уряду США в рамках своєї програми вакцин Operation Warp Speed ​​та використала майже 2 млрд доларів власних грошей на розробку вакцини Covid-19 разом з німецьким BioNTech.

Однак компанія BioNTech, що базується в Майнці, отримала від уряду Німеччини 375 млн. євро та позику від Європейського інвестиційного банку на 100 млн. євро.

Глобальна благодійна організація "Оксфам" заявила, що вакцина матиме "нульову ефективність для людей, які не можуть отримати до неї доступ і не можуть собі це дозволити", і закликала компанії поділитися своєю вакциною з іншими розробниками.

Конкурентний американський виробник ліків Johnson & Johnson разом із AstraZeneca, яка розробляє вакцину проти коронавірусу у партнерстві з Оксфордським університетом, пообіцяли зробити свої вакцини доступними на некомерційній основі під час пандемії. AstraZeneca, яка стягує з урядів від 3 до 5 доларів США на дозу, також заявила минулого тижня, що країни з низьким рівнем доходу отримуватимуть її вакцину за безкоштовно

Нагадаємо, учора було повіодомлено, що перші проміжні результати у масштабних випробуваннях вакцини проти COVID-19 показали, що продукт Pfizer та BioNTech на 90% ефективний.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: