fbpx
Сьогодні
14:26 10 Лис 2020

Корнієнко очікує "поправкового спаму" до законопроєктів, які будуть вирішувати конституційну кризу

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко очікує "поправковий спам" від народних депутатів-авторів подань до КСУ під час ухвалення у Верховній Раді законопроєктів щодо вирішення конституційної кризи.

Таку думку Корнієнко висловив на брифінгу.

"Щодо законів – є кілька законів. Я думаю, що один з тих законів, які більш правильно виписані з точки зору юридичної техніки і більш загальні, такі як закон Совгирі й Веніславського так званий (законопроєкт №4319 "Про внесення змін до Закону України "Про Конституційний Суд України" щодо порядку розгляду справ Конституційним Судом України", – ред.). У нього є шанс на прийняття. Єдине, там, на жаль, можливо не вийде прийняти в цілому і між першим і другим читанням. Ми очікуємо "поправковий спам" від тих колег, які вносять подання в Конституційний Суд. Я думаю, що вони будуть "поправковим спамом", на жаль, займатися", – сказав Корнієнко.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, у свою чергу, не виключає, що для розв'язання конституційної кризи Рада напрацює законопроєкт, який включатиме пропозиції вже кількох внесених проєктів.

"Може бути на комітеті проголосований якийсь законопроєкт під маркою "д" – доопрацьований депутатами. Це може бути якась сублімація декількох законопроєктів, і ми будемо мати ще новий законопроєкт. Це теж такий імовірний сценарій. У будь-якому разі, просто так зробити вигляд, що щось було і потім так воно залишилось, – так не буде. Буде якесь рішення парламентом ухвалене. Яке саме рішення – це і є предмет парламентської дискусії", – зазначив Арахамія.

Окрім того, Корнієнко зауважив, що законопроєкт Президента "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства" (№4288), яким пропонується припинити повноваження чинного складу КС, поки не розглядався профільним комітетом.

"Наскільки нам відомо, зараз на комітетах не розглядався ще цей законопроєкт. Ще треба дочекатися, коли будуть всі вичерпані терміни по поданню альтернативних законів. Потім – комітет і потім тільки ми можемо вам сказати, які там є з цим законом далі рухи", – зазначив Корнієнко.

Політик додав, що "нам треба продовжувати дискусію про політико-правове вирішення".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: