fbpx
Сьогодні
19:58 10 Лис 2020

Апеляційний суд дозволив звести 30-метровий готель на Андріївському узвозі у Києві

Шостий апеляційний адміністративний суд дозволив звести готель на Андріївському узвозі, план котрого грубо порушує будівельні норми.

Про це розповідають "Наші гроші".

Висота майбутнього готелю мала б становити 30 метрів, при дозволених 12-ти.

Судді Шостого апеляційного адміністративного суду Євген Сорочко, разом зі своїми колегами Євгеном Чаку та Ігорем Федотовим, скасував наказ ДАБІ на анулювання дозволу на будівництво готелю на Андріївському узвозі.

Суд встановив, що 14 жовтня 2010 року Інспекція ДАБК у м. Києві видала ПП "Маркон" дозвіл на будівництво готельного комплексу на Андріївському узвозі, 14-16.

У січні 2018 року Департамент з питань ДАБК м. Києва провів позапланову перевірку об'єкту, за результатами якої виявив порушення містобудівного законодавства. ДАБК видала забудовнику припис про усунення порушень і зупинила будівельні роботи.

У травні 2018 року інспектори прийшли з новою перевіркою. Було встановлено , що вимоги попереднього припису не виконані. Забудовнику було видано новий припис. Врешті на початку червня Департамент з питань ДАБК у м. Києві анулював ПП "Маркон" дозвіл на виконання будівельних робіт.

Однак, апеляційний суд рішення ОАСКу скасував, визнав протиправними і скасував приписи ДАБК від 29.05.2018 і наказ від 12.06.2018 про анулювання дозволу на виконання будівельних робіт.

Апеляційний суд дійшов висновку, що правові підстави для призначення і проведення перевірки ДАБК були. Однак, на думку суду, інспектори порушили строки проведення такої перевірки. Так, наказ про проведення перевірки був виданий у квітні, а направлення на її здійснення – 25 травня 2018 року, тобто через 17 днів після закінчення основного строку. Оскільки ДАБК порушило строки перевірки, то встановленні та зафіксовані за її результатами факти порушень не можуть бути визнані судом такими, що одержані з дотриманням порядку.

Нагадаємо, ще у липні 2018 року було прийнято рішення демонтувати кран на будівництві готелю.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: