fbpx
Сьогодні
21:18 10 Лис 2020

Алієв заявив, що до кінця листопада Вірменія має покинути Нагірний Карабах

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що вірменські військові мають покинути Нагірних Карабах до кінця поточного місяця.

Така заява була озвучена під час зустрічі Алієва з главами МЗС, Міноборони і розвідки Туреччини, про що повідомляє пресслужба МЗС Азербайджану.

"Є графік виводу збройних сил Вірменії з наших земель. До кінця поточного місяця вони повинні піти з усіх земель, що залишаються окуповані", – сказав Алієв.

Так само під час зустрічі міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Вірменії безліч раз пропонували мирний шлях врегулювання, однак та його відкидала.

"Я сподіваюсь, що поряд із перемогами Азербайджану на полі бою йому будуть повернуті й інші території найближчим часом", – сказав міністр МЗС Туреччини.

Раніше прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Вірменія, Азербайджан і Росія підписали заяву про припинення війни в Нагірному Карабаху з ночі 10 листопада.

Згідно із заявою, Азербайджан і Вірменія залишаються на зайнятих ними позиціях, уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабаху і вздовж коридору, що з'єднує Нагірний Карабах з Республікою Вірменія, розгортається "миротворчий контингент" Російської Федерації.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що в Нагірному Карабаху будуть розміщені не тільки російські, але й турецькі миротворці. Примітно, що у тексті заяви трьох лідерів Туреччина ніде не згадується, в тому числі в питанні миротворців.

У Вірменії спростовують участь турецьких військових в роботі миротворчого центру в Нагірному Карабаху.

Наразі уже відомо, що 12 літаків з російськими військовими вилетіло до Карабаху.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: