fbpx
Сьогодні
17:57 09 Лис 2020

В Україні можуть ввести "пріоритетні години" в магазинах для літніх людей, — МОЗ

Гендиректор директорату громадського здоров'я та профілактики захворюваності МОЗ Ірина Руденко заявила, що в магазинах можуть ввести «пріоритетні години» для людей, яким понад 60 років.

Про це повідомляє Суспільне.

За її словами, в цей час вони зможуть придбати товари без черг.

«Ми хочемо запропонувати уряду "пріоритетні години" для уразливого населення з груп ризику для осіб старше 60 років. Вони матимуть пріоритетний час для обслуговування з 10 до 12 години, щоб вони мали змогу відвідувати магазини без черги», — сказала вона.

Руденко додала, що таким чином люди похилого віку зможуть уникати великого скупчення людей.

Однак, уряд не планує обмежувати обслуговування літніх людей в інший час.

«Але ми комунікуємо з населенням, щоб вони розуміли, що з 12 години пріоритетно обслуговуватимуть осіб віком понад 60 років», — сказала Руденко.

За її словами, уряд та МОЗ розглядають і інші додаткові обмеження, які допоможуть стримувати поширення коронавірусу. Однак найбільш конструктивними заходами в уряді вважають обмеження контактів та соціальне дистанціювання.

Чиновниця заявила, що під час раніше анонсованого «карантину вихідного дня» влада планує обмежити роботу закладів харчування, ТРЦ і розважальних закладів. Відкритими будуть тільки об'єкти першочергової необхідності, зокрема, магазини та аптеки.

Раніше стало відомо, що у Президента України Володимира Зеленського позитивний тест на коронавірусну інфекцію COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: