fbpx
Сьогодні
16:08 09 Лис 2020

Нардепи просять не вводити карантин вихідного дня у закладах культури

Члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики звернулися до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням не поширювати на заклади культури обмеження у рамках "карантину вихідного дня".

Про це повідомила заступник голови Комітету, депутатка фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук у Фейсбуці.

"Закликаємо Кабінет Міністрів не запроваджувати додаткові обмеження на діяльність закладів культури та проведення культурних масових заходів, окрім тих, які вже передбачені відповідно до рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19", – ідеться у заяві членів комітету, скан-копію якого оприлюднила Кравчук.

Депутат додала, що заборона працювати на вихідних для закладів культури означає зменшення доходів на 50%.

"А отже, левова частка закладів закриється, щоб не платити зарплати і податки. І це при тому, що якраз заклади культури є найбільш дисциплінованими щодо виконання всіх санітарних вимог: дистанція, температурний скринінг, маски, антисептики. Тут намагаються зробити все, щоб і відвідувач був у безпеці, і заклад зберігся разом із працівниками", – зазначила Кравчук.

Вона зауважила, що окремо депутатів непокоїть невизначеність дати скасування цього карантинного заходу.

"Якщо ми зняття таких обмежень будемо все далі й далі відтерміновувати, то не залишиться тих, на кого їх накладати", – вважає Кравчук.

Крім того, парламентарії переймаються через відповідальні заклади громадського харчування, які також, незважаючи на всі зусилля щодо дотримання карантинних норм, можуть опинитися під загрозою закриття.

Народні депутати просять Кабмін ще раз зважити всі «за» і «проти» і стати на бік доброчесних підприємців, а також закликають урядовців поміркувати над застосуванням компенсаторних механізмів, що змогли б пом'якшити удар по підприємцях у нинішніх умовах.

Сьогодні дізналися про те, що планується запровадити заборону на діяльність закладів культури (кіно, театри, музеї) під…

Posted by Yevheniya Kravchuk on Monday, November 9, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: