fbpx
Сьогодні
22:57 08 Лис 2020

В Австрії на вітрогенераторі встановили гнучкі сонячні панелі

Фото: Energie Burgenland

У місті Вайден-ам-Зе(Австрія) на щоглі вітрогенератора встановили 30 гнучких сонячних панелей.

Проект реалізували виробник фотоелектричних систем DAS Energy і австрійська Енергосервісна компанія Energie Burgenland, передає Energie Burgenland.

Сонячні панелі встановлені на південно-східній і південно-західній сторонах опори вітроелектричної установки. Завдяки цьому їм дістається максимальна кількість світла протягом дня.

«Завдяки виробленню додаткової екологічно чистої електроенергії фотоелектричними модулями ефективність вітрогенератора ще більше зростає, а його екологічний слід зменшується», — сказав директор правління Energie Burgenland Алоїс Екер.

Модулі розміщені практично вертикально і ефективно поглинають енергію навіть взимку, коли сонце стоїть низько.

"Цей пілотний проект дає нам можливість продемонструвати потенціал наших фотоелектричних елементів, – зазначив Крістіан Дріс, керуючий директор DAS Energy, -Наша мета – зробити якомога більше поверхонь придатними для установки пристроїв, що дозволяють отримувати електрику майбутнього».

Для реалізації проекту залучалися промислові альпіністи компанії Skyworks. Щоб прикріпити сонячні панелі, їм довелося піднятися на висоту 40 метрів.

Для фіксації фотомодулів на корпусі вітрогенератора використовувався тільки спеціальний клей від Innotec. Механічні кріплення не застосовувалися, що дозволило обійтися без свердління отворів і інших аналогічних робіт.

Виробник гарантує, що клей забезпечить міцність з'єднання як мінімум протягом 10 років. Незважаючи на те, що сонячні панелі DAS Energy мають товщину всього 2 мм і дуже легкі, правильно приклеїти їх на великій висоті було не найпростішим завданням.

Розміщення сонячних батарей на вітровій електростанції Вайден-ам-Зе – це перший реалізований на території Австрії проект DAS Energy. «Ми готові встановити більше фотомодулів на вітрогенераторах в Австрії в будь-який час, однак є складнощі з приклеюванням їх в холодну пору року, коли температура нижче +10 градусів за Цельсієм», – пояснює Бенджамін Лімберк, менеджер з продажу DAS Energy.

В даний час компанія вже безпосередньо працює над реалізацією нових проектів в цьому напрямку, в тому числі у Німеччині та Іспанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: