fbpx
Сьогодні
16:29 08 Лис 2020

Скандальне рішення КСУ: у НАЗК назвали нових посадовців, які уникнуть покарання

Національне агентство з питань запобігання корупції оприлюднило ще низку посадовців, які не підуть на виклик до НАБУ та не пояснюватимуть поліції незадекларовані статки через рішення Конституційного Суду (КСУ).

Раніше НАЗК вже розповідало про посадовців, яким удасться уникнути покарання через скандальне рішення КСУ. В агентстві зазначили, що й надалі оновлюватиме перелік тих, хто не понесе відповідальності за недостовірне декларування.

Зараз до списку додалися такі посадовці:

  • Василь Коротецький — ексначальник відділу державного екологічного нагляду тваринного світу та біоресурсів Держекоінспекції. Під час повної перевірки його декларації НАЗК виявило ознаки того, що він не повідомив про свої фінансові зобов'язання на 9,2 млн грн.
  • Світлана Балух — головний державний ревізор-інспектор Шевченківського відділення Личаківської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області. Не зазначила у декларації квартиру вартістю понад 1,2 млн грн, яка на праві спільної власності належить її чоловікові, а також дохід чоловіка від продажу нерухомості на 6,8 млн грн.
  • Юрій Шрамко — заступник генерального директора Держпідприємства Укрінмаш. Не вказав про фінансові зобов'язання дружини перед підприємством на 6,8 млн грн, а також про сплачені за кредитом відсотки на понад 577 тис грн.
  • Ірина Самойленко — головна спеціалістка відділу переговорів та доступу до ринків управління Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Не повідомила про нерухомість вартістю майже 3,9 млн грн та фінансові зобов'язання на користь банку на понад 3 млн грн.
  • Олександр Холін — директор філії Держпідприємства Укрдержбудекспертиза у Херсонській області. Не задекларував корпоративні права у підприємстві з розміром внеску понад 5,3 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: